Engrandim La Regadora, en aquesta tercera edició.
L’èxit de la primera i segona edició posa de manifest no només la nostra motivació, sino la de totes aquelles persones que ens han acompanyat durant aquest recorregut, a seguir caminant juntes i tornar a posar en marxa una nova edició aquest 2023, així doncs, de nou, tornem a demanar el vostre suport per fer realitat La Regadora’23.
“Canviem el sistema, no el clima” és el nostre lema, la crida des de la consciència climàtica que fem totes i cadascuna de les impulsores d’aquest projecte, entitats i organitzacions de la ciutat de Sabadell. La Regadora segueix sent xarxa, espai i festival. És un emplaçament per retrobar-nos, reflexionar-nos i celebrar-nos posant el present i el futur de la transició ecosocial al capdavant de les nostres preocupacions.
Aquest any La Regadora tracta d’anar més enllà, volem que esdevingui un moviment i per això aquest any s’han ampliat les accions al llarg de l’any i en diferents espais de coneixement, debat i celebració, sent el punt de màxima expressió el 16 de setembre.
La nova edició de la Regadora 2023 centra el seu eix temàtic en l’espai públic, comunitari i urbanístic de les ciutats. Quina definició li donem a l’espai públic? Com el vivim? L’espai és propietat de la ciutadania o de qui L’administra? Qui té dret a l’espai? L’espai convida a tothom o només a aquelles persones que no es troben als marges?
Ja no és temps d’ignorar que el sistema sobre el qual estem construint la societat global presenta importants desigualtats socials, de classe, culturals, educacionals, ecològiques, i sobretot de caràcter social i ambiental. Les desigualtats en les societats urbanes, que s’estan consolidant arreu del món, evidencien la necessitat de construir i restablir models urbans que posin la vida de les persones al centre, com sempre hem defensat des de La Regadora en el nostre manifest.
Les ciutats ja no tenen sentit? Aquest 2023 proposem reflexionar sobre com hem construit les nostres ciutats, qui té dret a la ciutat, com podem crear espais segurs per a tothom a la nostra ciutat i com l’urbanisme pot plantejar solucions transformadores, a través de debats, xerrades, activitats i propostes culturals que defensin la centralitat de les nostres vides per sobre de tot.
Main features and goals of the crowdfunding campaign
La Regadora és un impuls, perquè la seva expressió més rellevant serà un moment per celebrar-nos durant tres dies, al barri de la Creu Alta de Sabadell, el 16 de setembre. És un espai que combina la visibilització de projectes econòmics i associatius que treballen, produeixen i distribueixen des de principis de la transició ecosocial, la democràcia i la perspectiva de gènere, on poder comprar-hi, fer-se’n soci/a,... És un espai de tallers i activitats culturals on les participants deixem de ser espectadores per ser actors i actrius del canvi.
És llavor, que germina i ha vingut per quedar-se com espai vital i que es segueix construïnt i ampliant amb cada edició. És a dir, és tan important l'esdeveniment com el camí per preparar-lo. És un segell de comerç amic i un mapa amb els comerços adherits.
És viver, perquè és on trobar, descobrir, contactar, amb alternatives de consum, treball, participació, i on comprar-hi els seus productes, és La Sàrria repartint a domicili els productes d'El Rodal que veus a la fira on, en comptes d’estands, hi ha accions, propostes, projectes; moviment.
És àgora, perquè és un espai de debat i confrontació d’idees, de coneixement, de projectes inspiradors. I un espai de trobada i intercanvi de pràctiques i idees entre entitats i projectes, tant en el seu procés com durant la jornada. És un espai reivindicatiu amb intervencions a l’espai públic.
És teler, perquè teixeix propostes i projectes. Perquè és una activitat concreta, té un resultat palpable. Però també perquè és un espai d’impuls i enxarxament d’un teixit social i econòmic conscient i compromès en la lluita contra el canvi climàtic, la justícia social i la democràcia econòmica. És una cançó, unes madrines i un manifest que anunciaran el dia i ens acompanyaran en aquest bonic procés.
L’objectiu és visibilitzar projectes de la ciutat que treballen, produeixen i distribueixen des
de principis de la sostenibilitat ecològica, democràtica i amb perspectiva de gènere.
La Regadora és una crida a la ciutadania per passar a l’acció i seguir implementant un
projecte de ciutat popular que tingui en compte les necessitats ecològiques i socials.
Why this is important
La Regadora és un procés, una xarxa, un altaveu i un moviment, però és també un espai pel debat i l’impuls d’una transformació profunda. És per això que la Regadora quan mira cap enfora es planteja com un espai d’activitats, de denúncia i reivindicació, de visibilització, divulgació, d’intercooperació, culturals i lúdiques. I ho fa en dos tempos diferents. Des del seu llançament públic fins als dies presencials.
La Regadora veu de l’experiència del Festival Alternatiba de Baiona, i com ho fa aquest posem especial èmfasi en l’impacte i qualitat de la proposta, així com en el procés per construir-la!
La Regadora és un festival, sobretot de públic familiar, però dirigit a tota aquella persona amb inquietuds a favor del clima, amb ganes de saber quines alternatives de consum, pensament, maneres de fer, maneres de viure, existeixen al seu voltant i concretament a la ciutat de Sabadell. A tota persona que aposti per un canvi de model, que vulgui caminar de la mà de la transició ecosocial (té a veure amb caminar cap a un futur sostenible, a nivell ecològic i social, és a dir, a buscar solucions que no ofeguin el planeta, que mantinguin la terra per a què hi podem viure i que, a la vegada, siguin transversals per tota la societat, que no siguin solucions a les quals només hi puguin accedir les èlits, d'accés popular).
Team and experience
El grup motor que formen La Regadora són el Teler Cooperatiu de Sabadell, L’Eixida SCCL, Productora SCCL, El Rodal SCCL, La Sàrria SCCL,Tracta’m, C3N7D3U SCCL i Mala Peça.
A més, el projecte compta amb la complicitat de moltes entitats col·laboradores de la ciutat i arreu: Pla Estel, Associació HATIMU ("el teu cor"), Punt de Mel, INS Les Garberes, Viver 3 Turons, CIPO, La Ruda amics de Can Deu, Opcions, PEUS, Sabadell Pedala, ADENC, Coordinadora de Músics de Sabadell, Comissió de Festes Populars de Sabadell, Festival Esperanzah, Pol·len Edicions, Tigre de Paper, Per què no?, Esfera Verda, Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, Oficina Jove de l’Ajuntament de Sabadell, Programa Ocell de Foc EcoJove de la Direcció General d’Economia Social i Solidària i el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Programa d’Intervenció Comunitària Ajuntament de Sabadell